Entertainment

Rocklegende Bo Diddley overleden na hartaanval

Rocklegende Bo Diddley overleden na hartaanval
Rocklegende Bo Diddley overleden na hartaanval

– De Amerikaanse rocklegende overleed op 79-jarige leeftijd aan een hartaanval. De verkeerde al in slechte gezondheid na een beroerte een jaar eerder. Diddley had een grote invloed op een groot aantal muzikanten.

Bo Diddley werd op in Missippi geboren, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Chicago. Hier leerde hij viool spelen, maar hij besloot bluesgitarist te worden. Samen met Jerome Green begon hij te spelen en halverwege de jaren ’50 kreeg hij een platencontract bij Chess Records. In 1955 brak hij door met zijn nummer Bo Diddley en haalde hij de eerste plaats in de R&B hitlijsten.

Ondanks het feit dat Diddley vervolgens geen echte hits scoorde, had zijn kenmerkende geluid een grote invloed op andere muzikanten, zoals The Rolling Stones, The Animals en Buddy Holly.

Bo Diddly stopte halverwege de jaren ’60 met het maken van platen en trad daarna ook nog maar weinig op. In 1987 werd hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en in kreeg hij een Grammy Award voor zijn hele oeuvre.

Op 2007 werd Bo Diddley na een optreden getroffen door een beroerte en opgenomen in het ziekenhuis van Omaha. Een jaar later overleed hij na een hartaanval in Florida

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button