Entertainment

Pianist Youri Egorov overleden aan gevolgen van Aids

Pianist Youri Egorov overleden aan gevolgen van Aids
Youri Egorov aan gevolgen van

– De Russisch klassiek pianist Youri Egorov overleed jong aan de gevolgen van Aids. Hij had grote internationale bekendheid verworven door zijn optredens op belangrijke festivals en grote concerten.

Youri Alexandrovitsj Egorov werd geboren op in Kazan, . Hij ging al op 6 jarige leeftijd muziek studeren aan het conservatorium. Toen Youri 17 jaar oud was, werd hij vierde op het internationale Marguerite Long-Jacques Thibaud concours.

Wegens de politieke situatie in Rusland vroeg Youri Egorov in 1976 politiek asiel aan en kwam terecht in Nederland. Youri Egorov sprak openlijk over zijn homoseksualiteit en nadat hij in 1977 door de jury werd geweigerd tot een finale van een pianocompetitie, zorgde het van pers en publiek ervoor dat hij toch kon deelnemen.

Youri Egorov groeide in korte tijd uit tot een zeer gewaardeerd pianist en trad op met grote orkesten en stond op grote wereldwijde podia. Toen Egorov begin dertig was, werd hij blind als gevolg van Aids. Korte tijd later pleegde hij in zijn woonplaats euthanasie en werd na zijn sterfbed volgens echte Russische traditie gemusiceerd door een aantal bekende musici.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button