Entertainment

Paul van Ostaijen sterft aan de gevolgen van tuberculose

Paul van Ostaijen sterft aan de gevolgen van tuberculose
Paul van Ostaijen sterft aan de gevolgen van tuberculose

– De Belgische dichter en stierf in Miavoye-Anthée, een plaatsje in de Belgische Ardennen, aan de gevolgen van tuberculose. Paul van Ostaijen werd maar 32 jaar oud.

Paul van Ostaijen werd geboren op 1896 in , al op zeer vroege leeftijd hield hij zich bezig met dichten en schrijven. Na de dook van Ostaijen een tijdje onder in Berlijn omdat hij een pro Vlaming was en hier ook fanatiek mee bezig was. Zijn eerste werk heette Music Hall en was een vrij traditioneel werk.

In kwam hij veel in contact met schrijvers en kunstenaars die zich bezig hielden met dadaïsme en expressionisme, hierdoor raakte van Ostaijen in een zware depressie. Hij leerde hier Emma Clément kennen en kreeg met haar een hartstochtelijke relatie, ondanks dat ze uit elkaar gingen en zij met een ander trouwde bleven ze elkaar schrijven.

Eenmaal teruggekeerd in België opende hij een kunstgalerie, niet veel later kreeg hij tuberculose en stierf "Meneer 1830" hier aan. Hij werd "Meneer 1830" genoemd vanwege zijn kledingstijl. Tot vlak voor zijn dood bleef hij volop bezig met dichten.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button