Entertainment

Mary Blair overleden

Mary Blair overleden
Mary Blair

26 juli 1978 – De Amerikaanse die voornamelijk bekend werd door de en animatie die ze maakte voor The Walt Disney Company overleed op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Mary Robinson Browne werd geboren op 1911 in McAlester, Amerika. Na de San Jose State college gevolgd te hebben won ze een studiebeurs voor het gerenommeerde Chouinard Art Institute in Los Angeles waar meer bekende artiesten op hadden gezeten. In trouwde ze met Lee Everett Blair, die ook kunstenaar was.

Samen met haar man ging ze al snel de animatie-wereld in en begon te werken bij Ub Iwerks studio maar maakte al snel de overstap naar The Walt Disney Company. Ze verliet kort deze studio om samen met Walt en Lillian Disney de wereld over te gaan om ideeën op te doen op het gebied van animatie.

Bekende animatiewerken van Mary Blair zijn onder andere Cinderella (), Alice in Wonderland (1951) en Peter Pan(). Na Peter Pan nam ze ontslag bij Walt Disney studio en ging freelance werken. Ze maakte onder andere een aantal Golden Books voor de uitgever Simon & Schuster. Ook maakte Mary Blair vele bekende muurschilderingen. Ze is voor vele animators een groot voorbeeld geweest.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button