Entertainment

Karl May overleden

Karl May overleden
overleden

1912 – De Duitse Karl May overleed in zijn villa Shatterhand in Radebeul aan de gevolgen van longkanker. Karl May was de schrijver en bedenker van onder andere en .

Karl Friedrich May werd op 1842 geboren. Op jonge leeftijd raakte Karl blind door een gebrek aan vitamines. Zijn oma vertelde hem in die tijd vele verhalen, waardoor hij een enorm grote fantasie ontwikkelde. Op vijfjarige leeftijd kon Karl weer zien, dankzij de voeding die het ziekenhuis hem voorschreef.

Hij rondde een opleiding tot leraar af, maar werd wegens diefstal veroordeeld waarna hij geen les meer mocht geven. Ook de jaren erop werd Karl May vaker veroordeeld voor diefstal.

Uiteindelijk kwam May op het rechte pad en werd redacteur van enkele weekbladen. In dezelfde tijd begon hij met het schrijven van eigen verhalen. Zijn eerste boeken kwamen in 1892 op de markt. Doordat tijdens zijn hoogtijdagen bekend werd dat May een crimineel verleden had, kwam men in tegen het uitbrengen van nieuwe boeken. Tijdens het volgende proces verloor May vrijwel al zijn geld.

Toch werd Karl May wereldwijd gezien als een van de meest populaire en meest gelezen Duitse schrijvers. Zijn boeken werden vertaald in meer dan 30 verschillende talen.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button