Entertainment

Juan Gris overleden

1927 – De kunstschilder Juan Gris overleed in zijn woonplaats Boulogne-Billancourt op 40-jarige door . Hij liet zijn vrouw Josette en zoon Georges achter.

Juan Gris
Juan Gris

Juan Gris werd geboren op 1887 in . In begon Gris de studie technisch tekenen op de Escuela de Artes y Manufacturas in Madrid. In de ze tijd werkte hij onder andere voor lokale kranten en tijdschriften. Na deze studie begon hij aan de studie schilderkunst bij José Maria Carbonero. Gris werd erg beinvloed door de Duitse Jugendstil.

Al vrij vroeg verhuisde Juan Gris naar Parijs en liet zich hier veel leiden door Pablo Picasso waar hij later ook bevriend mee raakte. Veel van zijn “zwarte humor” werk verscheen in onder andere de Lassiette au beurre, Le Charivari en Le Cri de Paris.

In 1910 begon hij met serieus te schilderen en maakte met name olieverfschilderijen. Hij schilderde eigenlijk altijd in kubistische stijl. Vanaf 1913 begon Juan Gris ook de collagetechniek te gebruiken in veel van zijn werken. Hij maakte eigenlijk altijd notitie’s van zijn schilderijen en gaf hier later ook lezingen over.

Juan Gris overleed al op vroege leeftijd aan nierfalen.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button