Entertainment

Johann Strauss jr. overleden

– Johann Strauss jr. overleed op 73-jarige leeftijd in zijn geboorteplaats Wenen, Oostenrijk. Strauss jr. werd onder andere bekend door zijn vele Walsen en operettes. Hij was de zoon van Johann Strauss sr.

Johann Strauss jr
Johann Strauss jr

Johann Strauss jr. werd geboren op 2 1825 in Wenen en was de zoon van Johann Strauss sr., zijn wilde dat hij absoluut geen musicus zou worden. Hierdoor was Strauss jr. genoodzaakt om in de leer te gaan bij Joseph Lanner, de “tegenhanger” van Strauss sr. Toen Strauss jr. nog erg jong was speelde hij stiekem viool.

Strauss jr kwam uit een zeer musicale familie, zijn vader en broers, Josef en Eduard waren allemaal . Maar Strauss jr. was verweg de beste en dit zorgde voor veel jaloezie bij met name zijn broer Eduard. Strauss jr. werd al jong bekend als de walskoning en de Weense Wals heeft zijn bekendheid mede te danken aan hem.

De succesvolle Strauss jr. ging al snel zijn vader in bekendheid voorbij en tourde door heel Oostenrijk, , Duitsland, Rusland, het Verenigd Koninkrijk, en Italië. ëne van de beroemste werken van Johann Strauss jr. was An der schönen blauen Donau maar ook de Kaiserwalzer, Rosen aus dem Süden, Morgenblätter, Pizzicatopolka en Wiener Blut. Uiteindelijk overleed de bekende componist Strauss in zijn woonplaats Wenen aan een longontsteking.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button