Entertainment

Herman van der Horst overleden

Herman van der Horst overleden
Herman van der Horst overleden

8 januari 1976 – De Nederlandse scenarioschrijver, producent en filmregisseur Herman van der Horst, die in de jaren ’60 een grote bekendheid kende, overleed op 65-jarige leeftijd in Haarlem.

Herman van der Horst werd geboren op 30 december 1910 in Alblasserdam. Hij kreeg al op jonge leeftijd interesse in het schrijven van verhalen en richtte zich al snel op het schrijven van filmscenario’s.

Naast scenarioschrijver ontwikkelde Herman van der Horst zich ook als producent en regisseur en verwierf grote bekendheid toen zijn documentaire over het binnenland van Suriname ‘Faja Lobbi’in 1960 in de bioscoop gedraaid werd.

De film won een Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn en Herman van der Horst schreef vervolgens ook een boek ‘Faja Lobbi: impressies van het binnenland van Suriname’. Voor zijn korte film ‘Prijs de zee’ kreeg van der Horst ook de Gouden Beer.

In 2007, bijna dertig jaar na het overlijden van Herman van der Horst werd zijn documentaire over de wederopbouw van Rotterdam ‘Houen zo!’ toegevoegd aan de Canon van de Nederlandse film.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button