Entertainment

Danseres Isadora Duncan komt om door wurging

Danseres Isadora Duncan komt om door wurging
Danseres Isadora Duncan komt om door

1 – De Amerikaanse danseres stierf nadat haar sjaal tussen de spaken van een autowiel bleef steken. Ze werd uit de auto geslingerd en overleed nadat ze haar nek brak. Isadora Duncan werd 49 jaar oud.

Dora Angela Duncanon werd geboren op 1878 en kreeg al op jonge leeftijd interesse in dans, echter niet in klassiek ballet. Zij zette klassieke muziek om in moderne dans en ontwikkelde hiermee een totaal eigen stijl.

Isadora Duncan haar grote doorbraak kwam in Europa, waar ze in verschillende landen steeds vaker optrad. In 1909 opende ze een eigen dansschool in Parijs. De geëmancipeerde danseres geloofde niet in het huwelijk en kreeg met een Britse toneelspeler een dochter en later met een naaimachinemagnaat een zoon.

Beide kinderen kwamen in om het leven toen de auto waarin ze zaten in de Seine viel, nadat de chauffeur de handrem was vergeten aan te trekken. Duncan trouwde in toch met de Russische Sergej Jesenin, maar hij pleegde in .

Isadora Duncan kwam op een tragische wijze om het leven. Zij stapte in Nice in een auto, waarbij het uiteinde van haar sjaal in een van de spaakwielen verstrikt raakte. Door de ruk werd ze uit de auto geslingerd en brak ze haar nek.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button