Entertainment

Architect Charles Mackintosh overleden

Architect Charles Mackintosh overleden
Architect Charles Mackintosh overleden

1928 – Charles Mackintosh overleed op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van keelkanker in . Mackintosh werd vooral bekend om zijn ontwerp van de Glasgow School of Art.

Charles Rennie Mackintosh werd op 7 juni 1868 in Glasgow, . Vanaf zijn 16e ging hij bij een architect werken en hier begon zijn carrière. Hij werd uiteindelijk bekend met de “Glasgow Four”, hierin zaten zijn vrouw Margaret MacDonald, haar zuster Frances MacDonald en diens latere echtgenoot Herbert MacNair.

Het werk van de "Glasgow Four" staat bekend om hun elegante en verticale lijnvoering, de latere Arts-and-craftsbeweging. Mackintosh ontwierp onder andere ook nog Hill House in Helensburgh, vele publieke gebouwen, huizen, kerken en nog veel meer.

In Groot Brittanie kreeg hij niet zoveel aanhangers, echter in en Oostenrijk was hij zeer geliefd. Na ging het bergafwaarts en ontwierp hij minder belangrijke dingen. Er gingen geruchten dat hij ook aan een milde vorm van Asperger´s syndroom leed. Wat zijn carriere niet ten goede kwam was zijn alcohol probleem, wat hem uiteindelijk fataal werd.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button