Entertainment

Akira Yoshizawa overleden

Akira Yoshizawa
overleden

– De grondlegger van de , zoals deze in de 20e eeuw bekend werd, overleed op zijn 94ste verjaardag. Akira Yoshizawa ontwierp in zijn leven ruim 50.000 verschillende origami-figuren.

Origami komt oorspronkelijk uit China en werd in de 17e eeuw ook in Japan bedreven. Mede doordat Akira Yoshizawa op jonge leeftijd de kunst van origami leerde, lukte het hem om origami nieuw leven in te blazen. De op 1 1911 geboren Japanner gebruikte origami onder meer om geometrische problemen aan zijn leerlingen uit te leggen. Op zijn 26ste besloot hij zich volledig op origami te storten. Aanvankelijk was hij niet erg succesvol, maar langzamerhand werd Yoshizawa steeds bekender.

De figuren van de origami kunstenaar werden gedurende de jaren ’50 in zowel binnen- als buitenland tentoongesteld. Zo was er in in Amsterdam in het stedelijk museum. een tentoonstelling van Yoshizawa. In de jaren tachtig kreeg hij een onderscheiding van de Japanse keizer Hirohito. Akira Yoshizawa overleed uiteindelijk aan de gevolgen van een longontsteking.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button