Bedrijfsrampen

Dodelijke brand treft Hartford Circus

Dodelijke brand treft Hartford Circus
Dodelijke treft

– Het circus van Hartford brandde volledig af. Op het moment dat de brand ontstond waren er naar schatting ruim 8000 mensen binnen. Er kwamen volgens officiële berichten 1 mensen om het leven.

Het vuur startte ongeveer twintig minuten na het begin van de show van de Ringling Bros. and Barnum & Bailey circus, midden op de dag. Het was aanvankelijk een klein vuur en werd al snel ontdekt. De band speelde ‘Stars and Striper forever’ wat duidde op een noodsituatie.

Doordat de speakers uitvielen kon men het publiek niet sommeren om kalm te blijven, waarna er paniek ontstond. Het vuur greep snel om zich heen, mede doordat de tent zeer licht ontvlambaar was. De tent stortte in op het publiek en de mensen werden verpletterd, stikten in de rook of kwamen om in de vlammen.

Naar schatting kwamen er bijna 700 mensen om het leven, maar dit kon nooit bevestigd worden. De meeste slachtoffers waren kinderen. Sommigen mensen wisten levend onder tent uit te komen, nadat het vuur gedoofd was. De lichamen van andere mensen bovenop hen zorgden voor de noodzakelijke bescherming.

Een aantal mensen van het circus werd aangeklaagd en men werd nalatigheid verweten. Uiteindelijk werd er niemand veroordeeld.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button