Algemeen

Zo kies je de beste stijltang

Als je het leuk vindt om veel met je haar bezig te zijn om de mooiste lokken te creëren, kan afwisseling fijn zijn. Er zijn tenslotte veel dingen die je kunt doen met je haar. Je kunt je haar krullen, een staart of vlecht in doen of het juist steil maken. Heb jij een nieuwe stijltang nodig om je haar kaarsrecht te kunnen maken? Deze zoektocht kan best lastig zijn, want het aanbod hierin is natuurlijk enorm. Hoe je de beste stijltang kiest? Wij geven wat tips!

Bedenk hoe vaak je een stijltang wilt gaan gebruiken

Om de beste stijltang voor je zelf te kiezen, is het goed om te bedenken hoe vaak je van plan bent deze te gaan gebruiken. Er zijn veel soorten verschillende stijltangen, waardoor je een ruime keuze hebt. Ten eerste zou je kunnen denken aan stijltangen met een keramische coating. Deze stijltang kan geschikt zijn als je van plan bent om je haar niet heel veel te stijlen. De keramische coating beschermt jouw haar voldoende tegen de hitte, maar het is wel zo dat de coating na een tijdje gaat slijten. Als dit gebeurt, kan je haar sneller beschadigen.

Wil je jouw haar wel vaak stijlen? Dan is een stijltang met een keramische plaat een aanrader. Deze soort stijltang beschermt jouw haar het beste tegen de hitte en slijt daarnaast niet, waardoor je lang van dit voordeel kunt genieten. Een stijltang met keramische plaat is geschikt als je dun, fijn haar hebt. Als je juist dik en stugger haar hebt, kun je beter kiezen voor een stijltang met titanium platen. Deze tang zorgt ervoor dat je haar beschermd wordt tegen de hitte. De titanium platen zijn wat steviger dan keramische platen en zijn daardoor ideaal voor dik haar. Maar eigenlijk zijn keramische platen en titanium platen geschikt voor ieder haartype, waardoor deze soort tangen ook professioneel vaak gebruikt worden.

Bovendien is ook een stoomstijltang nog iets waar je over na kunt denken. Deze tang is geschikt voor beschadigd en droog haar. Het grote voordeel aan deze stijltang is dat het hete stoom je haar direct verzorgen. Een stijltang met ionische technologie komt ook vaak voor. Deze technologie zorgt ervoor dat jouw har niet gaat pluizen als je jouw haar stijlt.

Haartype en temperatuur

Haartype en temperatuur

Als je op zoek bent naar een goed beoordeelde stijltang, is het ook goed om te letten op je haartype en de temperatuur van de stijltang. Niet iedere stijltang kan de hoogste temperaturen aan. Heb je dun haar? Dan zijn er ook minder hoge temperaturen nodig, je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan 180°C. Als je haar geverfd of beschadigd is, is ook een stijltang die in te stellen is op 180°C een goed idee. Om dik, stug haar mooi steil te maken zijn hogere temperaturen een aanrader. Denk bijvoorbeeld aan een temperatuur van tussen de 200°C en 220°C

Welke functies wil je hebben?

Als je de beste stijltang voor jezelf wilt kiezen is het tenslotte goed om na te denken over de functies die je wilt dat je stijltang heeft. Er zijn verschillende functies waar je hierbij kunt denken. Denk bijvoorbeeld aan een stijltang met display, breedte van de platen, kabellengte, een meedraaiende kabel of een draadloze stijltang. Ook kun je uiteraard een voorkeur hebben voor een bepaald merk. Als je op zoek bent naar een goed merk voor stijltangen, is het merk Chi zeker het bekijken waard.

Deze dingen hierboven zijn belangrijk om op te letten wanneer je van plan bent om een stijltang te kopen. Door hier rekening mee te houden, kun je namelijk voor jezelf de beste stijltang uitkiezen. Doe voldoende research en vergelijk stijltangen met elkaar om tot de juiste keuze te komen!

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button