Algemeen

Waarom kiezen voor een allrisk verzekering?

Heb je een prachtige nieuwe scooter op het oog? Of heb je net je droomscooter gekocht? Dan word of ben je hier waarschijnlijk hartstikke trost op! Hij voldoet aan al je wensen en je wil er het liefst de hele dag op rondrijden. Maar voordat je kilometers gaat vreten, is het belangrijk dat je hem goed verzekerd! Zo voorkom je dat je naast een gebroken hart ook een gebroken bankrekening hebt wanneer er toch een ongelukje gebeurd.

Verplicht om te verzekeren

In Nederland ben je verplicht om je scooter te verzekeren. Je moet je nieuwe scooter verzekeren op de dag dat je hem aanschaft. De minimale verzekering is een WA-verzekering. Bovendien is dit de goedkoopste optie die je hebt. Echter, ben je met een WA-verzekering alleen verzekerd voor de schade die je bij iemand anders veroorzaakt. Heb je een oudere scooter, dan kan dit een prima optie zijn. Daarnaast kun je na een aantal jaren allrisk verzekering ook overstappen naar de WA-verzekering omdat de waarde van je scooter dan gedaald is.

Wanneer kies je voor een allrisk verzekering?

Met een allrisk verzekering ben je voor veel meer verzekerd dan een WA-verzekering. Zo ben je verzekerd wanneer je zelf schade aan je scooter veroorzaakt, maar ook bij bijvoorbeeld diefstal of schade door brand en het weer. Met een allrisk verzekering ben je voor de meeste schades en ongelukjes verzekerd. Heb je een gloednieuwe scooter gekocht? Dan is het zeker aan te raden om een allrisk scooterverzekering te nemen omdat de scooter nog veel waard is. Over het algemeen worden allrisk verzekeringen gekozen wanneer de scooter minder dan 2-3 jaar oud is.

Wanneer kies je voor een allrisk verzekering

Welke schade is niet verzekerd?

Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Zo kan een verzekeraar beslissen om niets uit te keren wanneer je je scooter technisch hebt aangepast waardoor hij harder kan rijden of wanneer je illegaal onderweg was. Bovendien is het goed om te controleren in welke situaties diefstal verzekerd is! Sommige verzekeraars eisen dat je wel gebruik maakt van een ART-goedgekeurd veiligheidsslot van minimaal categorie 3.

De kleine lettertjes

Elke verzekeraar is anders. In grote lijnen lijken ze echter wel op elkaar. Lees dus ook de kleine lettertjes door om zeker te weten dat de verzekering op jouw wensen aansluit. Met een goede verzekering ga je veel zekerder de weg op! Bovendien kun je bij sommige verzekeraars ook alvast schadevrije jaren opbouwen voor je autoverzekering. Dus ben je van plan om in de toekomst over te stappen naar een auto? Dan is dit ook zeker interessant om in je achterhoofd te houden!

Een geschikte verzekeraar vinden

Ben je op zoek naar de juiste verzekering? Je kunt dan online gemakkelijk scooterverzekeringen vergelijken. Je kiest eerst of je WA of allrisk verzekeren wil. Daarna is het verstandig om meerdere verzekeraars te vergelijken.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button