Algemeen

Volg deze tips & trucs voor een geslaagde barbecue

Wij Nederlanders zijn dol op barbecueën, de zon hoeft maar een klein beetje te schijnen en de barbecue wordt uit de schuur gehaald. Het barbecueën is ook heel gezellig en ook nog eens heel erg lekker. Wil jij nog beter worden in barbecueën, lees dan deze tips & trucs voor een geslaagde barbecue.

Bereid je barbecue goed voor

Ze zeggen niet voor niks, een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt ook zeker voor een geslaagde barbecue. Denk van te voren na wat voor lekkere gerechten je gaat bereiden en hou ook rekening met het aantal personen waar je inkopen voor moet doen. Ze zeggen dat je per persoon ongeveer 500 gram vlees moet inkopen. Zoek online lekkere recepten op en maak het extra speciaal, kies een keertje niet voor de geijkte Shaslik of speklap.

Zorg voor een goede kwaliteit vlees en vis

Heb je een recept gevonden dan is het ook belangrijk om te kiezen voor goede producten. Kies voor een goede kwaliteit vlees en vis, dat maakt je barbecue direct al een stukje lekkerder. Koop je vlees bij een online slager dan weet je zeker dat je kwaliteit koopt. Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk online vlees bestellen en dit scheelt tijd en een hoop gesjouw met boodschappentassen. Laat je vlees en vis ook van te voren op kamertemperatuur komen, dit zorgt voor een beter eindresultaat.

Zorg voor een goede kwaliteit vlees en vis

Gebruik de juiste barbecue en denk aan je veiligheid

Niet alleen een goede voorbereiding qua gerechten en kwaliteit van je vlees is belangrijk, ook het kiezen van een juiste barbecue is iets om op te letten. Er zijn veel verschillende soorten barbecues, denk aan een houtskoolbarbecue, gasbarbecue of een elektrische barbecue. Al deze verschillende barbecues hebben ook verschillende eigenschappen en dit heeft invloed op de smaak van je gerechten. Denk ook zeker aan je veiligheid. Zorg dat je barbecue niet onstabiel is en gebruik bij voorkeur een barbecuestarter, gebruik vooral geen andere onveilige brandstoffen zoals benzine of spiritus.

Neem goed de tijd

Lekker eten maken kost nu eenmaal tijd en ook met barbecuen geldt, neem je tijd. In een goede voorbereiding gaat al wat tijd zitten, denk ook aan het marineren van je vlees en vis. Doe dit al ruim van te voren want dit zal de smaak zeker ten goede komen. Zorg ook dat je barbecue goed op temperatuur is, dit weet je wanneer de kooltjes grijs van kleur zijn. Heb je vlees of vis op de barbecue liggen, wees ook dan geduldig. Ga je bijvoorbeeld te snel je vlees of vis draaien, dan heb je grote kans dat het blijft vastplakken aan je rooster.

Gebruik goede barbecue tools

Investeer ook in goede barbecue tools. Ga nooit met een vork in je vlees of vis prikken, alle sappen lopen eruit en het resultaat is een droog stuk vlees of vis. Gebruik daarom altijd een tang. Maar denk ook aan veilige handschoenen, een tang speciaal om kolen mee te verplaatsen en een thermometer is ook zeker een aanrader.

Met het volgen van de bovenstaande tips & trucs maak je van elke barbecue in het vervolg een daverend succes.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button