Algemeen

Route 66 geopend

Route 66 geopend
geopend

1926: De US Route 66 van Chicago naar Santa Monica, bij , werd op 1 1926 geopend. Route 66 had een lengte van 3940 kilometer.

Door het toenemende verkeer en de slechte wegen in grote delen van de Verenigde Staten werd het noodzakelijk geacht een nieuwe weg aan te leggen om het oosten en westen van het land met elkaar te verbinden.
Route 66 werd gelegd en was ontworpen met zo min mogelijk bochten en brede wegen, zodat ook het vrachtverkeer over de weg kon rijden. Dit bleek niet overal haalbaar, omdat de staten zelf verantwoordelijk waren voor de aanleg. Zo was de weg in slechts voor 25% verhard.

In de jaren ’30 trokken een groot aantal arme boeren langs Route 66, die voerde door acht staten, westwaarts om de grote , Dust Bowl, die woedden op de vlakten in het midden van de Verenigde Staten. Na de werd de weg vooral gebruikt om van de ene naar de andere kant van het land te reizen.

In de jaren ‘ 80 werd Route 66 steeds minder gebruikt. De nieuwe snelwegen hadden de rol van Route 66 overgenomen en ook het binnenlandse vliegverkeer zorgde ervoor de de weg overbodig werd. Op 1985 werd US Route 66 officieel opgeheven.

Sindsdien hebben vele toeristen het oude en legendarische traject van Route 66 al afgelegd.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button