Algemeen

Robert Falcon Scott overleden tijdens expeditie

Robert Falcon Scott overleden tijdens expeditie
Robert Falcon Scott tijdens expeditie

2 1912 – De Britse ontdekkingsreiziger overleed op de terugweg van zijn expeditie naar . Hij werd samen met zijn expeditieleden Bowers en Wilson dood gevonden in hun tent.

Robert Falcon Scott werd op 1868 in Devonport, Engeland. Hij ging studeren op de Stubbington House School om later te gaan solliciteren bij de Royal Navy. Op de Empress of India leerde hij Clements Markham kennen. Markham was van plan om een expeditie te organiseren naar Antarctica en vroeg of Scott mee wilde. In leidde Scott de expeditie, genaamd National Antarctic Expedition, naar de Zuidpool.

In 1904 keerde hij terug naar Engeland en schreef het boek The voyage of the Discovery. In leerde hij Kathleen Bruce kennen en niet veel later trouwden zij en kregen ze een kind samen.

Na enkele mislukte pogingen als eerste de zuidpool te bereiken zag het expeditieteam van Scott op 16 januari 1912 ergens de Noorse vlag wapperen. Scott liep naar de vlag toe en zag een telegram van Roald Amundsen, hij realiseerde zich dat hij niet als eerste mens de zuidpool had bereikt. Tijdens de barre terugtocht kwamen Scott en zijn vier expeditieleden om het leven. Scott werd 43 jaar oud.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button