Algemeen

Rigardus Rijnhout, de langste man van Nederland, overleden

Rigardus Rijnhout, de langste man van Nederland, overleden
Rigardus Rijnhout, de , overleden

– De Reus van Rotterdam was met een lengte van 2,37 meter de langste man van Nederland. Hij overleed in het ziekenhuis in Leiden aan een .

Rigardus Rijnhout werd op in Rotterdam geboren. Door een groeistoornis groeide hij na zijn derde levensjaar harder dan andere kinderen. Hij had een afwijking aan zijn hersenklier en hij bereikte een lengte van 2,37 meter. Rigardus had schoenmaat 62 en hij woog 230 kilo. De Reus van Rotterdam kreeg bekendheid doordat hij als wandelend reclamebord door de Rotterdamse straten liep.

Door een val van de fiets raakte Rigardus Rijnhout echter invalide en kwam hij in een rolstoel terecht. Toen er een hersentumor werd ontdekt moest hij met een hijskraan het ziekenhuis in Leiden in getild worden.

Niet veel later overleed de langste man van Nederland. Hij werd slechts 36 jaar oud.

Share

Gerelateerde artikelen

Een reactie

  1. Pas dinsdag 17 november 2015 liep ik langs het wijkpark van het Oude Westen in Rotterdam. Ik zag het standbeeld van Rigardus Rijnhout en las de bijgaande tekst. Ik werd aangedaan en heb op internet wat gegevens over hem verzameld. Heel mooi dat ‘in loving memory’ het intrigerende standbeeld en het naar hem vernoemde plein zijn ontstaan. Over dit plein heb ik talloze keren gelopen zonder te beseffen dat de naam van het plein een eerbetoon aan hem is. Ik voel een grote sympathie voor deze man. Prachtig ook de woorden van zijn vader bij zijn begrafenis. Hoe vriendelijk hij bleef onder plagerijen. Dat hij een hart van goud had.
    Ik weet niet goed hoe het komt, maar het doet me wat. Veel zelfs. Fijn, dat iemand als Rigardus Rijnhout op deze manier herinnerd wordt. Heel fraai.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button