Algemeen

Online Open Huis Johannes Fontanus College op 27 januari 2022

De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is een grote verandering. Een andere school, andere vakken, nieuwe medeleerlingen, nieuwe docenten. Ook is de mate van zelfstandigheid en het huiswerk op de middelbare school vaak even wennen. Als ouder kun je hierbij helpen door erop toe te zien dat je kind voldoende rust krijgt. Het kan bijvoorbeeld helpen om in de laatste week van de zomervakantie alvast te oefenen met het schoolritme: op tijd naar bed en vroeg opstaan. Hoe uitgeruster je kind aan de middelbare school begint, hoe makkelijker het zal zijn om aan de nieuwe omgeving te wennen. Ook is het fijn voor je kind als er iemand thuis is wanneer hij of zij uit school komt. Een ouder die luistert naar de verhalen over alle nieuwe indrukken, helpt bij het plannen van het huiswerk en leerwerk overhoort zal zijn of haar kind enorm helpen in de spannende eerste maanden van de brugklas. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je samen met je kind een school kiest die bij je kind past, zodat je kind zich daar snel thuis gaat voelen.

Waarom kiezen voor het Johannes Fontanus College?

Woon je in Barneveld en omgeving? Dan is het JFC in Barneveld misschien wel de juiste school voor je kind. Het JFC is een christelijke middelbare school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium. De christelijke identiteit op het JFC is dagelijks te ervaren in zowel de dagopening als dagsluiting. Ook neemt het vak godsdienst een belangrijke plek in op het lesrooster. Leerlingen komen onder andere uit Barneveld, Lunteren, Nijkerk, Putten, Scherpenzeel, Renswoude en Kootwijkerbroek.

Voor iedere leerling is er een passend niveau. De school stimuleert leerlingen om hun talenten verder te ontwikkelen en zichzelf te ontdekken. De boodschap van het JFC is dan ook: Trots op wie je bent! Samenwerken en vertrouwen zijn belangrijke begrippen, net als oprechte banden en een veilig klimaat. Het JFC werkt ook aan het mentaal welbevinden van leerlingen. Tijdens de corona pandemie ervaren de meeste jongeren meer stress, waaronder meer piekeren, meer zorgen over de toekomst en het gemis van onderling contact. Met de ondersteuningsgelden uit het Nationaal Programma Onderwijs zet het JFC juist nu in op mentaal welzijn. Zo was er in november een kookworkshop voor havo 2 en havo 3 klassen om samenwerking en contact te bevorderen. In deze rare tijd is er weinig mogelijk, maar de school kijkt voor alle leerlingen van alle jaren altijd wat er wél mogelijk is!

Wil je kind kennismaken met het JFC? Kom naar het Open Huis!

Willen jij en je kind(eren) meer weten over het JFC en de sfeer komen proeven? Leuk! Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen donderdag 27 januari van 15:00u tot 21:00u deelnemen aan het Open Huis. Ze mogen dus langskomen op het JFC! Zo krijgen de kinderen het beste beeld van hun nieuwe middelbare school, docenten en het gebouw. Daarnaast is er ook een Online Open huis. Hierin krijg je een 360 ° virtuele tour door de school. Je kunt zelf kiezen waar je gaat kijken. Op veel plekken in de school staan korte informatiefilmpjes per vakgebied klaar. Onderweg zie je de afdelingsleiders vertellen over de verschillende leerstromen. Je vindt ook informatie over bijvoorbeeld de leerlingenraad en leerlingenzorg.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het online Open Huis? De meest recente informatie staat op de website van de school. Aanmelden voor het Open Huis kan ook op de website. En heb je vragen? Mail dan naar brugdecaan@jfc.nl.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button