Algemeen

Negentigste 4-daagse van Nijmegen gestaakt wegens hitte

Negentigste 4-daagse van Nijmegen gestaakt wegens hitte
Negentigste 4-daagse van gestaakt wegens hitte

– Doordat er twee mensen zijn omgekomen en enkele wandelaars in kritieke toestand in het ziekenhuis zijn opgenomen, heeft de organisatie van de besloten om het evenement af te lassen. De oorzaak was de zinderende hitte.

De negentigste Vierdaagse ging van start op . Het beloofde een hele warme dag te worden. De wandelaars konden kiezen om 4 maal 30, 40 of 50 kilometer te lopen. Op het warmste moment van de dag werd een temperatuur van 34 graden Celsius in de schaduw gemeten.

Tijdens de eerste dag bezweken er twee mensen aan de hitte. Drie anderen konden nog met succes worden gereanimeerd. Verder waren er 69 mensen opgenomen in het ziekenhuis. De twee lopers waren gezonde en ervaren lopers die al meerdere malen de Vierdaagse hadden uitgelopen.

Aangezien er voor de komende dagen wederom zeer heet weer voorspeld werd, besloot de organisatie geen enkel risico te nemen en meldde op de avond van 18 juli dat de negentigste Vierdaagse afgelast werd. Hierdoor werden ruim 43.000 wandelaars teleurgesteld.

Op bracht de Commissie Hermans een onderzoeksrapport uit met conclusies en aanbevelingen inzake de besluitvorming van de organisatie op 18 juli 2006. Hierin werd geconcludeerd dat de beslissing van de organisatie de juiste was.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button