Algemeen

Mexicaanse griep naar alarmfase 6

Mexicaanse griep naar alarmfase 6
Mexicaanse griep naar alarmfase 6

– De Mexicaanse griep werd door de Wereldgezondheidsorganisatie verklaard tot een officiële pandemie. De wereldwijde besmette op dat moment al 30.000 mensen in 74 landen.

De griep, ook wel varkensgriep genoemd, werd op 18 maart 2009 ontdekt in -Stad. Aanvankelijk dacht men dat het ging om de normale griep, maar men ontdekte al snel dat het ging om een erg besmettelijke variant. Op 2009 viel het eerste dodelijke slachtoffer

Mexico en de Verenigde Staten werd het zwaarst getroffen door de griep. De griep greep snel om zich heen en alhoewel het een milde vorm was, niet dodelijk voor de meeste mensen, werden er vele maatregelen genomen. In Mexico werden onder meer scholen, musea en andere openbare gebouwen gesloten om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

In Nederland waren er ongeveer in totaal 1500 gevallen bekend, waarvan 56 mensen de ziekte niet overleefden. Er kwamen vaccins op de markt en wereldwijd werden mensen ingeënt hiermee. Op 2009 werd in Nederland de bepaald dat de epidemie voorbij was.

Wereldwijd werden er meer dan 260.000 gevallen geconstateerd. Ruim 13.000 mensen overleefden de ziekte niet.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button