Algemeen

Kerstspullen slim opruimen: zo doe je dat

De feestmaand is achter de rug. Tijd om fris en opgeruimd aan het nieuwe jaar te beginnen! Als jouw kerstboom nog in de woonkamer staat, komen de tips uit dit artikel wellicht goed van pas. Je leest op welke manier je de kerstballen, lampjes en andere kerstspullen slim op kunt ruimen. Zo kun je alles in december weer gemakkelijk tevoorschijn halen.

Wikkel de kerstverlichting

Eén van de grootste ergernissen is toch wel een lichtsnoer dat in de knoop zit. Voor je het weet ben je een half uur kwijt aan dit priegelwerk. Probeer de frustratie dit jaar te voorkomen door de kerstverlichting slim op te ruimen. Prop het niet zomaar in een doosje, maar wikkel het snoer ergens omheen. Bijvoorbeeld om een buis of een breed stuk karton. Begin aan de linkerkant er werk langzaam naar rechts. Zo verklein je de kans op vervelende knopen.

Haal de haakjes van de ballen

Haakjes vallen makkelijk van de ballen af en verdwijnen zo onderin de doos. Uiteindelijk raak je er altijd een paar kwijt op deze manier. Haal daarom liever alle haken van de kerstballen af voordat je ze opbergt. Bewaar deze haakjes in een apart doosje of zakje. Heb je hier echt geen zin in? Zorg er dan voor dat je altijd extra haakjes op voorraad hebt.

Gebruik een kerstballenbox

Gebruik een kerstballenbox

Wist je dat er een speciale opbergbox voor kerstballen te koop is? Deze box is voorzien van tussenkarton om alle ballen op zijn plek te houden. Omdat de ballen niet tegen elkaar aan liggen, gaan ze minder snel kapot. In zo’n kerstballenbox kun je alles bovendien netjes op kleur en soort sorteren.

Koop doorzichtige opbergboxen

Voor alle andere kerstdecoratie gebruik je transparante opbergboxen. De boxen zijn stevig, gemakkelijk te stapelen en zorgen daarnaast voor overzicht. Je kunt direct zien wat de inhoud van de box is. Dit maakt het optuigen van de boom toch een stuk eenvoudiger.

Sorteer op kleur of stijl

Heb je een uitgebreide collectie aan kerstversiering? Dan is het slim om alles op kleur of stijl te sorteren. Als je dit jaar enkel zilverkleurige ballen wilt gebruiken, hoef je maar één doos van zolder te halen. De rode, gouden en gekke kerstballen kunnen gewoon op hun plek blijven staan.

Geef de kerstspullen een vaste plek

Zet de kerstspullen altijd weer terug op een vaste plek. Zet de kunstkerstboom bijvoorbeeld in de schuur en de kerstdecoraties op zolder. Verzamel alles bij elkaar om het jezelf makkelijker te maken.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button