Algemeen

Hoeveel premie betaal je voor een bestelautoverzekering?

Steeds meer bedrijven werken met bestelauto’s. Deze auto’s worden door het personeel gebruikt om producten af te leveren bij klanten. Voordat je iemand in een bestelauto laat rijden, moet je deze eerst verzekeren. Dit is wettelijk verplicht. Voordat je zo’n verzekering afsluit, wil je ongetwijfeld weten hoeveel een bestelautoverzekering kost. In deze tekst proberen we je hier inzicht in te geven.

Prijs hangt af van dekking

Ondanks dat je graag wilt weten wat een bestelautoverzekering kost, kunnen we je geen exacte prijs geven. Waarom niet? Omdat de premie samenhangt met de dekking die je kiest. De goedkoopste optie is een WA-verzekering. Dit is logischerwijs ook de verzekering met de minste dekking. Je bent namelijk alleen verzekerd voor schade die je met het voertuig bij anderen veroorzaakt.

Als je de dekking van een WA-verzekering wat mager vindt, kun je voor een uitgebreidere dekking kiezen. Besef je wel dat je hier een hogere premie voor betaalt, want je bent beter verzekerd. Met WA + Beperkt Casco verzeker je ook schade aan jouw bestelauto door bijvoorbeeld een inbraak, storm of brand. Tot slot kun je een bestelauto allrisk verzekeren (WA + Volledig Casco). Hiermee is ook schade aan het voertuig door een aanrijding of vandalisme verzekerd.

Wel of niet aanvullend verzekeren?

Wel of niet aanvullend verzekeren

Wil je jouw bedrijfswagen verzekeren? Dan moet je minimaal één van de drie dekkingen kiezen die we hierboven aanhaalden. Toch kun je nog een stapje verder gaan, want veel verzekeraars bieden ook aanvullende verzekeringen voor bestelauto’s aan. Een schadeverzekering voor inzittenden is hier een voorbeeld van. Deze verzekering dekt schade die bestuurder en eventueel andere inzittenden leiden als ze betrokken raken bij een ongeval. Daarnaast kun jij je ook nog aanvullend verzekeren voor pechhulp en motorrijtuigenrechtsbijstand.

Bereken je premie

Omdat iedere ondernemer een bestelauto op een andere manier verzekert, is er geen vaste prijs te geven voor deze autoverzekering. Toch is het niet zo dat je pas weet hoeveel je per maand betaalt op het moment dat je een bestelauto verzekert. Verzekeraars kunnen je een nauwkeurige inschatting geven van de kosten. Op de site van de meeste verzekeraars vind je namelijk een handige tool om de premie te berekenen. Je geeft door wat je wensen zijn en vult de gegevens in waar de verzekeraar om vraagt. Vervolgens krijg je te zien hoeveel premie je per maand betaalt als je de verzekering op dat moment afsluit.

Vergelijk premies van verschillende verzekeraars

Omdat veel verzekeraars met dezelfde dekkingen voor bestelauto’s werken, denk je misschien dat de premie overal hetzelfde is. Dit is niet het geval, want bij de ene verzekeraar ligt de premie een stuk hoger dan bij de andere. Vergelijk verzekeraars daarom altijd eerst met elkaar voordat je een bestelautoverzekering afsluit. Om tijd en moeite te besparen, kun je hier het beste een vergelijkingssite voor gebruiken.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button