Algemeen

Doden na vuurwerkshow in Ivoorkust

doden na vuurwerkshow Ivoorkust
Doden na vuurwerkshow Ivoorkust

1 januari 2013 – Na een vuurwerkshow in Abidjan kwamen 61 mensen om het leven en raakten er meer dan 200 mensen gewond. Onder de slachtoffers waren veel kinderen. 

Het nieuwjaarsvuurwerk nabij het Félix Houphouët-Boigny-stadion, gelegen niet ver van het centrum van de grootste stad van Ivoorkust, werd zeer goed bezocht. De grote mensenmassa zorgde na afloop van de show voor gedrang, waarna de politie moest optreden om de menigte te verspreiden. Eén van de  uitvalswegen was onder water gelopen, waarna een deel van de mensenmassa een andere uitweg, die niet verlicht was, koos. Door de paniek en het minimale licht werd een groot gat in de weg niet gezien.  Er vielen honderden mensen over elkaar heen, waardoor velen onder de voet gelopen en platgedrukt werden. Een groot aantal gewonden werden bewusteloos naar de diverse  ziekenhuizen in Ivoorkust gebracht. Een aantal van hen in kritieke toestand, waardoor het dodental mogelijk ligt.

De vuurwerkshow werd mogelijk gemaakt door de overheid, die moest zorgen dat de bevolking weer vertrouwen kreeg in een nieuw begin na jaren van politieke onrust en geweld. Het Félix Houphouët-Boigny-stadion was in 2009 ook al het decor van een stadionramp met 22 doden.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button