Algemeen

Bloedbad in gymnasium Erfurt

Bloedbad in gymnasium Erfurt
Bloedbad in

2 2002 – De door de ex-leerling van het gymnasium liep uit op een bloedbad. Hij vermoordde 16 mensen en pleegde daarna .

De 19-jarige Robert Steinhäuser was een voormalige scholier van het gymnasium, hij was van school gestuurd na twee keer voor zijn examen te zijn gezakt. Op de betreffende dag kwam de jongen naar school en opende het vuur met een halfautomatisch geweer en een pistool. Hij doodde hierbij 13 docenten, 2 leerlingen en 1 politieagent, die snel ter plaatse was.

Het was aannemelijk dat Steinhäuser nog meer slachtoffers had willen maken, in een toilet werden nog vijfhonderd kogels gevonden. De 60-jarige kunst- en geschiedenisleraar Rainer Heise, door de media omgedoopt tot ‘de held van Erfurt’, zei tegen de moordenaar: "Schiet me maar dood, Robert, maar kijk me wel recht in de ogen". Waarop Steinhäuser antwoordde: "Nee, voor vandaag is het genoeg, meneer Heise.". Heise wist de ex-leerling in een lokaal te duwen en de deur op slot te doen. Hier pleegde Steinhäuser zelfmoord.

De dader stond bekend als een intelligente, onopvallende en rustige jongen met een voorliefde voor gewelddadige computerspelletjes.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button