AlgemeenWonen & Lifestyle

5 tips om je telefoon vaker weg te kunnen leggen

We zijn tegenwoordig allemaal verbonden met onze telefoons. Van het moment dat we wakker worden tot het moment dat we gaan slapen, lijken we onze telefoon nooit uit het oog te verliezen. Maar hoe vaak heb je jezelf betrapt op het scrollen door sociale media of het checken van e-mails zonder enig doel? Het is tijd om onze telefoons weg te leggen en te genieten van het leven om ons heen.

1. Maak gebruik van de niet storen-modus

Een van de eenvoudigste manieren om minder gestoord te worden door je telefoon is door gebruik te maken van de niet storen-modus. Hiermee zet je alle binnenkomende meldingen en oproepen uit, waardoor je minder snel geneigd bent om constant op je telefoon te kijken. Je kunt zelfs een schema instellen zodat je alleen op bepaalde tijden notificaties ontvangt. Zo kun je ongestoord genieten van je vrije tijd zonder afleidingen van je telefoon.

2. Verwijder sociale media apps

Sociale media is een enorme afleiding en kan ervoor zorgen dat je veel meer tijd besteedt aan je telefoon dan je zou willen. Overweeg om de apps van sociale media te verwijderen of in ieder geval te beperken tot een bepaalde tijd van de dag. Hierdoor zul je merken dat je minder snel geneigd bent om constant op je telefoon te kijken en meer tijd hebt om te ontspannen en te genieten van de wereld om je heen.

3. Maak gebruik van proefabonnementen op een krant

Een krant lezen is een geweldige manier om je telefoon weg te leggen en je tijd te besteden aan iets waardevols. Overweeg om jezelf te abonneren op een krant of gebruik te maken van een proefabonnement op een krant om te kijken of het iets voor jou is. Je zult merken dat het lezen van een krant een stuk ontspannender is dan het eindeloos scrollen door sociale media. Wil je bijvoorbeeld op de hoogte blijven van het laatste nieuws zonder je telefoon constant te checken? Een proefabonnement op Trouw is dan zeker een uitkomst.

Maak gebruik van proefabonnementen op een krant

4. Ga offline voor het slapengaan

Een van de grootste boosdoeners van ons telefoongebruik is het feit dat we onze telefoon vaak meenemen naar bed. Dit kan ervoor zorgen dat we te laat naar bed gaan en minder goed slapen. Probeer daarom minstens een uur voordat je gaat slapen offline te gaan. Dit betekent dat je je telefoon weglegt en iets doet waarbij je kunt ontspannen en tot rust kunt komen, zoals het lezen van een tijdschrift of het luisteren naar de radio.

5. Zoek alternatieve activiteiten

Ten slotte, als je merkt dat je te vaak naar je telefoon grijpt uit verveling, is het tijd om alternatieve activiteiten te zoeken. Dit kan van alles zijn, zoals sporten, een hobby oppakken of simpelweg meer tijd doorbrengen met vrienden en familie. Door jezelf bezig te houden met andere dingen, zul je minder geneigd zijn om constant op je telefoon te kijken.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button