Albert Einstein overleden

1955 – Albert Einstein, een van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis, stierf in zijn slaap nadat hij zijn artsen geweigerd had hem te opereren aan een verwijding van de aorta.

Albert Einstein werd op 14 maart 1879 in Ulm, Duitsland geboren in een joodse familie. Op een Technische Hogeschool in Zwitserland leerde hij Mileva Maric kennen. Ze trouwden en kregen drie kinderen.

In 1905 kreeg Einstein bekendheid door de publicatie van de speciale relativiteitstheorie, die werd gevolgd door de algemene relativiteitstheorie in 1915. Hij hield zich ook bezig met de kwantummechanica, kosmologie en de statistische mechanica.

In 1919 scheidde Einstein van Maric en trouwde daarna met zijn nicht Elisa Löwenthal. In 1921 kreeg Einstein de Nobelprijs voor de . Toen Adolf Hitler aan de macht kwam in Duitsland en er een lastercampagne kwam tegen Einstein, besloot hij zich te vestigen in de VS en zijn Duitse staatsburgerschap op te geven.

Na zijn dood werden zijn hersenen tevergeefs onderzocht. In 1999 werd ontdekt dat het gedeelte van de hersenen dat verantwoordelijk was voor ruimtelijk denken 15% breder was dan normaal.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. Rik linsens zegt:

    Zeer mooi en natuurlijk

Laat wat van je horen

*