De hoogste gebouwen ter wereld

Hoogste gebouwen ter wereld

Hoogste gebouwen ter wereld

Beter, sneller en hoger is iets wat menseigen is. Dit geldt ook voor het bouwen van gebouwen, denk maar aan de Maya’s, Egyptenaren en de Romeinen. Ook de huidige generaties hebben een enorme prestatiedrang als het gaat om bouwen. In dit overzicht vind je de tien hoogste gebouwen ter wereld.

De Verenigde Staten waren lang koploper met de hoogste gebouwen ter wereld. Ooit waren de Twin Towers de hoogste gebouwen ter wereld, maar inmiddels zijn de Verenigde Staten voorbijgestreefd door Aziatische landen en later door de oliesjeiks. Toch zijn er een aantal gebouwen, gevestigd in de Verenigde Staten terug te vinden in de top 10 met de hoogste gebouwen ter wereld.

De lijst met hoogste gebouwen ter wereld is de laatste jaren sterk aan verandering onderhevig. Deze lijst is opgemaakt op 28 december 2011. Waar mogelijk zal de lijst met de tien hoogste gebouwen bijgewerkt worden.

Omdat er op verschillende manier gemeten wordt, is gebruik gemaakt van de ranking die door de CTBUH is opgesteld. Masten bovenop gebouwen worden bijvoorbeeld niet meegenomen. Een torenspits daarentegen wel weer. Dit heeft in sommige gevallen wel geleid tot commotie, want het hebben van het hoogste gebouw ter wereld is en blijft een prestigestrijd. Op dit moment steekt er één gebouw letterlijk met kop en schouders boven de rest uit; Burj Khalifa.

1. Burj Khalifa; 828 meter
2. Taipei 101; 509 meter
3. Shanghai World Financial Center; 492 meter
4. International Commerce Centre; 484 meter
5. Petronas Towers; 452 meter
6. Nanjing Greenland financial Center; 450 meter
7. Willis Tower; 442 meter
8. Guangzhou West Tower; 438 meter
9. Trump International Hotel and Tower; 423 meter
10. Jin Mao Tower; 412 meter

Inmiddels is men ook al begonnen met een nieuw prestigeproject, het eerste gebouw welke een hoogte van meer dan 1000 meter gaat bereiken. In Jeddah, gelegen in Saudi-Arabië zal de Kingdom Tower gebouwd worden. Het toekomstige hoogste gebouw ter wereld zal 1001 meter hoog worden.

Bekijk ook onze andere top 10 lijsten;

Top 10 ergste stadionrampen
Top 10 dodelijke vliegtuigrampen
Top 10 dodelijkste scheepsrampen
Top 10 ergste dictators
Top 10 grootste natuurrampen
Top 10 Dodelijke treinongelukken
Top 10 zwaarste aardbevingen
Top 10 grootste olierampen
Top 10 langste bruggen ter wereld

Share