Twin Towers neergehaald bij terroristische aanslag

Twin Towers neergehaald bij terroristische aanslag

neergehaald bij terroristische

– Dinsdag werd een dag die niemand in Amerika en wellicht de gehele wereld nooit meer zal vergeten. Terroristen vlogen met gekaapte vliegtuigen in de Twin Towers en het .

Om 8.45 uur vloog er een vliegtuig in één van de Twin Towers, het economische centrum van Amerika. Men dacht aanvankelijk aan een ongeluk, maar nadat ook een tweede vliegtuig in de andere toren werd geboord ontstond er grote paniek.

De gedachten aan een terroristische aanslag werden bevestigd toen er even later ook nog een gekaapt toestel in het Pentagon vloog. De terroristen hadden het voorzien op de gebouwen die stonden voor de macht van Amerika. De Twin Towers waren het economische financiële centrum van Amerika en het Pentagon de thuisbasis van het militaire front en de CIA. Een vierde toestel was op weg naar Washington, maar de inzittenden konden de kapers overmeesteren, waarna het toestel neerstortte.

De Twin Towers en omliggende gebouwen van het stortten in, Hierdoor leek de wijk Manhattan van op een oorlogsgebied. Meer dan 2900 mensen overleefden de aanslagen in niet. Ook waren er vele gewonden te betreuren.

Als eerste verdachte werd al gauw Osama Bin Laden aangewezen. De miljonair uit Afghanistan stond bekend om zijn haat tegen de Westerse wereld en voerde al jaren een heilige oorlog tegen onder andere Amerika.

Na 2001 verklaarde de het de oorlog toe. President Bush sprak het land toe en stelde de gehele wereld voor een keuze: “Of jullie staan aan onze kant, of jullie staan aan de kant van de terroristen!” Na de aanslagen begonnen de Verenigde Staten met de oorlog tegen terrorisme.

In de jaren na de aanslagen op de Twin Towers kwamen er diverse complottheorieën naar buiten, waarbij onder meer de Amerikaanse overheid aangewezen werd als brein achter de aanslagen.

Hier vind je alles over 11 september

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. cool cooooooooooooooool

  2. super stommmmmm

  3. laat hem hij is 7 jaar man hij moet het nog begrijpen.

  4. Als ik dit lees heb ik pas door hoe blij we kunnen zijn dat dit ons niet overkomt. We leven niet met hongersnood of oorlog, we hebben een geweldig leven ! Daar moeten we blij mee zijn!

Laat wat van je horen

*