Rote Armee Fraktion opgeheven

– Persbureau Reuters verklaarde een acht pagina’s tellende verklaring te hebben gekregen waarin de RAF aangaf zichzelf te hebben opgeheven. De Rote Armee Fraktion werd op 14 mei 1970 officieel opgericht.

Met de bevrijding van Andreas Baader was alles begonnen. De RAF, Rote Armee Fraktion was de meest actieve terreurgroep in na de Tweede Wereldoorlog. Het doel van de fractie was het verzet tegen ‘het systeem’. Ze vochten tegen het kapitalisme die volgens hen heerste in West-.

Tijdens het bestaan waren er drie generaties RAF-leden. De eerste generatie, waaronder Andreas Baader en Gudrun Ensslin, kwam grotendeels in 1977 in de cel om het leven. De tweede generatie was onder andere verantwoordelijk voor de dood van Hanns-Martin Schleyer. In 1985 werden de belangrijkste leden opgepakt en tot levenslang veroordeeld. De laatste generatie pleegde enkele kleine aanslagen.

In de verklaring stond onder andere “Bijna 28 jaar geleden, op 14 mei 1970, ontstond tijdens een bevrijdingsactie de Rote Armee Fraktion. Vandaag beëindigen wij dit project. De stadsguerrilla in de vorm van de RAF is nu geschiedenis”.

De Rote Armee Fraktion was tussen 1972 en 1993 verantwoordelijk voor ongeveer 15 aanslagen en 50 doden.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*