IRA pleegt aanslag in Roermond

IRA pleegt aanslag in Roermond

pleegt in

1990 – Na een aantal aanslagen in Duitsland werd ook opgeschrikt door een aanslag van de IRA. In Roermond werden vier toeristen onder vuur genomen, twee van hen overleefden de aanslag niet.

De aanslag van de IRA vond plaats op de markt in Roermond. Vier Australische toeristen kwamen hun auto uit om foto’s van het stadhuis te maken. Op dat moment werden zij door een aantal personen onder vuur genomen. Twee van de vier toeristen kwamen hierdoor om het leven.

Een dag na de aanslag in Roermond werd de aanslag opgeëist door het Katholieke Noord-Ierse bevrijdingsleger IRA, maar ze gaven aan een vergissing gemaakt te hebben. Ze hadden het eigenlijk gemunt op Britse militairen die in de buurt van Roermond gelegerd waren.

De vier Australiërs reden in een huurauto met een Brits kenteken, hierdoor werden zij voor de Britse militairen aangezien. De aanslag zorgde voor een golf van angst en verontwaardiging door het land. Enkele weken later werden er vier personen aangehouden, waarmee een actieve IRA-cel werd opgerold.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*