Gijzelingsdrama in theater Moskou afgelopen

Gijzelingsdrama in theater Moskou afgelopen

Gijzelingsdrama in afgelopen

2002 – Tsjetsjeense separisten hielden 700 mensen in het theater gegijzeld. Ze eisten terugtrekking van het Russische leger uit Tsjetsjenië. De bevrijdingsactie liep uit op een drama en er kwamen meer dan 120 mensen om het leven.

De Tsjetsjenen stormden tijdens een musical het podium op en losten enkele schoten. Zowel de acteurs als de bezoekers werden gegijzeld. Wanneer hun eisen niet ingewilligd zouden worden, zou het theater opgeblazen worden. De moslims en kinderen die aanwezig waren, werden direct vrijgelaten.

De "zelfmoordcommando’s van de 29ste divisie" zoals de groep zichzelf noemde, kregen echter niet de kans om het theater op te blazen. De Russische politie besloot na 4 dagen, toen het ultimatum van 26 oktober, 6.00 uur in zicht was, om het gebouw met traangas te bestormen.

Veel mensen kregen hier echter te veel van binnen en stikken. De ruim 50 gijzelnemers kwamen allemaal om het leven. Ook komen er ruim 70 onschuldige mensen om het leven door de slecht voorbereide en uitgevoerde actie.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*