Aanslag op joodse school

2012 – Door een op een joodse school in de Zuid-Franse stad kwamen 3 schoolkinderen en een leraar om het leven. Ook raakten er nog enkele mensen gewond door de .

Aanslag Toulouse
Aanslag Toulouse

De dader van de aanslag kwam aangereden op een scooter of motor en ging zeer zorgvuldig te werk. De kinderen stonden samen met de ouders voor de school te wachten. Eenmaal voor de school opende de dader het vuur en schoot op alles wat bewoog.

De dader achtervolgde zelfs een aantal kinderen tot in de school. Hierna vluchtte hij met zijn scooter en motor. Volgens getuigen had de dader een videocamera om zijn nek gebonden. Na de aanslag werd de hoogste staat van paraatheid voor terrorisme afgekondigd in Zuid-.

Uit onderzoek bleek dat hetzelfde soort wapen ook werd gebruikt bij de aanslagen een paar dagen eerder, hierbij kwamen 3 militairen om het leven. De schutter, Mohamed Merah, werd later opgespoord en zijn appartement werd belegerd. Na 2 dagen belegering ging de politie het gebouw binnen om te kijken of Merah nog leefde. Hij kwam verrassend uit de badkamer met vuurwapens en sprong al schietend uit het raam. Hij werd geraakt in zijn hoofd door een scherpschutter en overleed direct. Tijdens de belegering raakten in totaal 6 politiemensen gewond.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. Ikben wel GEEN Jood maar voel wel erg mee voor hun verlies van hun KIND en voor Isreal ‘s kinderen.
    Jammer dat ik er geen foto bij kan plaatsen.
    { My Censearly Condonances }

Laat wat van je horen

*