Sport

Voormalig stervoetballer Bobby Moore overleden

Voormalig stervoetballer Bobby Moore overleden
Voormalig stervoetballer Bobby Moore overleden

24 februari 1993 – De voormalig voetballer van onder andere West Ham United, Fulham en het Engelse nationale elftal overleed aan de gevolgen van darmkanker.

Robert Frederick Chelsea Moore was zijn profcarrière begonnen bij West Ham United in 1960. De op 12 april 1941 geboren voetballer speelde twee jaar later al zijn eerste Wereldkampioenschap. In 1964 won hij met West Ham de FA Cup en een jaar erop won West Ham United de Europa Cup II.

Bobby Moore leidde als aanvoerder Engeland naar de wereldtitel in 1966. In de finale was Moore verantwoordelijk voor twee assists, maar stond ook verdedigend zijn mannetje. Ook in de jaren erop bleef Moore op het hoogste niveau spelen. In 1974, inmiddels gestopt als international, speelde hij bij Fulham en later speelde Moore nog in de Verenigde Staten.

Nadat Moore als voetballer gestopt was, ging het minder met hem. Hij mislukte als trainer en ook in de zakenwereld ging het niet goed. In 1993 werd er darmkanker gevonden, waarna Bobby Moore snel overleed. Pelé sprak op de begrafenis van zijn goede vriend Moore. Bobby Moore werd 51 jaar oud.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button