Tourwinnaar Rene Pottier pleegt zelfmoord

Tourwinnaar Rene Pottier pleegt zelfmoord

Tourwinnaar Rene Pottier pleegt

– De Franse wielrenner René Pottier pleegde nadat hij in 1906 de had gewonnen zelfmoord omdat zijn vrouw hem had verlaten voor een andere man.

René Pottier werd geboren op 5 juni 1879 in Moret-sur-Loing, . In 1904 werd hij prof-wielrenner, hiervoor had hij al Parijs-Roubaix gewonnen in 1903 bij de amateurs.

In 1905 reed Pottier zijn eerste Ronde van Frankrijk en deed hier direct een gooi naar de titel. Aangezien Pottier een goede klimmer was kwam hij eerste te staan na in de eerste bergrit tweede te zijn geworden. Pottier moest echter opgeven omdat hij een etappe later in botsing was gekomen met een fan en zijn enkel verstuitte.

In 1906 kwam hij sterker terug dan ooit en won ondanks veel pech de Tour de France met wederom veel overmacht in de bergen. Een half jaar nadat hij de Tour had gewonnen kondigde zijn vrouw aan hem te verlaten voor een nieuwe geliefde. Pottier raakte in een isolement en niet veel later beroofde hij zichzelf van het leven door zich op te hangen. René Pottier werd 27 jaar oud.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*