Tonny van Leeuwen omgekomen bij auto ongeluk

Tonny van Leeuwen omgekomen bij auto ongeluk

omgekomen bij auto ongeluk

– Tonny van Leeuwen, de keeper van GVAV, kwam om het leven toen hij met zijn auto frontaal tegen een vrachtwagen knalde. Zijn vrouw overleefde het tragische ongeval.

Tonny van Leeuwen werd op 21 maart 1943 in Gouda geboren. Zijn carrière startte hij bij Sparta maar niet veel later werd hij de keeper van GVAV, de voorloper van FC Groningen. Bij deze club vergaarde hij veel roem.

Eén van zijn meest legendarische reddingen vond plaats op 23 april 1967 tegen Ajax, waar hij de 0-1 zege in de Meer veilig stelde door een miraculeuze redding. In datzelfde jaar maakte hij zijn debuut voor Oranje. Dit verliep minder goed en ook bij zijn herkansing tegen Hongarije stelde hij teleur, in de rust werd hij gewisseld. Waarschijnlijk was Tonny overmand door zenuwen.

Op de avond van het ongeluk werd Tonny van Leeuwen onderscheiden als minst gepasseerde keeper. Hij incasseerde slechts negen treffers en hield 23 van 30 wedstrijden de nul. Op weg naar Groningen raakte hij op de verkeerde weghelft en was op slag dood. Tonny van Leeuwen werd slechts 28 jaar oud.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*