Sport

Tom Pryce overleden na tragisch race ongeluk

Tom Pryce overleden na tragisch race ongeluk
Tom Pryce overleden na tragisch race ongeluk

5 maart 1977 – Tom Pryce reed een baancommissaris aan die probeerde een Formule 1 auto te blussen. De brandblusser van de baancommissaris raakte het hoofd van Pryce waardoor hij direct stierf. Tom Pryce werd 27 jaar oud.

Thomas Maldwyn Pryce werd geboren op 11 juni 1949 in Ruthin en begon zijn racecarriere in 1972 in de Formule 3. Ook daar had hij al een ernstig ongeluk, hij brak namelijk beide benen in de race van Monaco.

In 1974 ging Pryce rijden voor het Formule 1 team Token. Dit werd geen succes en al snel wisselde hij naar het team van Shadow. In 1977 op het circuit van Kyalami, Zuid-Afrika kwam er echter een abrupt einde aan zijn racecarriere.

Een van de Formule 1 wagens had een klein brandje, waarna baancommissaris Van Vuren deze trachtte te blussen. Hij stond hierbij nog half op de baan en Pryce kon de man op het blinde rechte stuk niet meer ontwijken. Door de aanreiding vloog de brandblusser tegen het hoofd van Pryce, waarna hij overleed.

Het lichaam van Van Vuuren was onherkenbaar verminkt. Nadat de racedirecteur alle baancommisarissen bijeen geroepen had, werd duidelijk dat het slachtoffer Van Vuren was.

Formule 1
Formule 1
Lionel Froissart

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button