Sport

Sylvere Maes wint Tour de France 1939

Sylvere Maes wint Tour de France 1939
Sylvere Maes wint Tour de France 1939

30 juli 1939 – De Belgische wielrenner Sylvère Maes won de Tour de France door in de Alpenetappes al zijn concurrenten te verpletteren en de Tour voor de tweede keer te winnen. 

De 33e editie begon op 10 juli in Parijs en eindigde ook hier. Er stonden 79 renners verdeeld over 10 ploegen aan de start. Er stonden 18 etappes gepland met een totale lengte van 4224 kilometer. Duitsland, Italië en Spanje deden niet mee.

René Vietto kwam al snel in het geel te rijden en was daarmee favoriet voor het winnen van de Tour de France in 1939. In de Pyreneeën kreeg de Ronde van Frankrijk een rare wending, de Belgische renner Ward Vissers had een beschermde status en pakte deze kans. Vissers pakte een voorsprong van negen minuten.

Tegen alle afspraken in ging de Belgische ploeg met aanvoerder Sylvère Maes in de aanval en pakte Vissers terug, dit tot groot genoegen van René Vietto. Sylvère Maes bleef dus de grote concurrent van René Vietto.

Tijdens de Alpenetappes liet Sylvère Maes zien dat hij heer en meester was, hij liet iedere keer René Vietto bij hem terugkomen om hem op een gegeven moment voorgoed te lossen. René Vietto kreeg ook nog een lekke band en hij liep een achterstand van 17 minuten op. Een etappe later kwamen er 13 minuten bij en daardoor werd Sylvere Maes Tourwinnaar.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button