Sport

Sylvere Maes wint Tour de France 1936

Sylvere Maes wint Tour de France 1936
Sylvere Maes wint Tour de France 1936

2 augustus 1936 – De Belgische renner Sylvère Maes won de Ronde van Frankrijk zeer glansrijk en met bijna een half uur voorsprong op de nummer twee Antonin Magne.

De 30e editie van de Ronde van Frankrijk begon op 7 juli in Parijs en eindigde ook weer in Parijs. Er stonden 60 renners verdeeld over 9 ploegen en nog eens 30 individuele renners aan de start. Het was voor het eerst dat er een Nederlandse ploeg mee reed. Er stonden 21 etappes gepland met een totale lengte van 4442 kilometer.

De Belg Sylvère Maes was heer en meester en liet dit vooral zien in de Pyreneeën . Hij won in totaal 4 etappes. De "Lepe Peer" zoals Sylvère Maes ook wel werd genoemd won de Tour de France van 1936 mede door zijn tactische inzicht. Sylvère Maes had ook het geluk dat zijn directe concurrent Antonin Magne ook een keer ten val was gekomen tijdens een van de etappes.

Er was ook nog een opmerkelijke etappeoverwinning van Theo Middelkamp, hij schreef geschiedenis door als eerste Nederlander een Touretappe op zijn naam te schrijven, namelijk etappe nummer zeven van Aix-les-Bains naar Grenoble.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button