Spanje wint Euro 2012

Spanje wint Euro 2012

Spanje wint Euro 2012

– Spanje prolongeerde de Europese titel door in de finale, gespeeld in Kiev, Italië kansloos te laten en met 4-0 te winnen. Euro 2012 werd georganiseerd door Polen en Oekraïne.

Het was na Euro 2000 en Euro 2008 voor de derde maal dat het Europees Kampioenschap door twee landen werd georganiseerd. Naast de twee gastlanden deden nog 14 landen mee, waaronder Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Nederland had zich eenvoudig  geplaatst voor het eindtoernooi.

Nederland overleefde de poulefase niet, doordat het verloor van zowel Denemarken, Duitsland als Portugal. Tsjechië  Portugal, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italië, Griekenland en Engeland wisten zich wel te plaatsen. De halve finale tussen Portugal en Spanje was erg spannend, waar de Spanjaarden na penalty’s aan het langste eind trokken. Italië wist titelkandidaat Duitsland verrassend te verslaan en zo stonden Spanje en Italië in de finale tegenover elkaar.

In de poulefase had Spanje met moeite een gelijkspel weten te behalen tegen de Italianen, maar Spanje, regerend Europees en Wereldkampioen liet er geen twijfel over bestaan dat ze de beste ploeg van Euro 2012 waren. Voor rust scoorden ze tweemaal en in de slotfase liep de score op tot 4-0.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*