Sport

Roland Ratzenberger komt om tijdens kwalificatierace Imola

Roland Ratzenberger komt om tijdens kwalificatierace Imola
Roland Ratzenberger komt om tijdens kwalificatierace Imola

30 april 1994 – De Oostenrijker Roland Ratzenberger kwam tijdens de kwalificatierace van Imola in Italië om het leven, hij boorde met hoge snelheid in een betonnen muur en was op slag dood.

Roland Ratzenberger werd geboren op 4 juli 1960 in Salzburg, Oostenrijk. Sommige beweren dat hij in 1962 geboren was. Na onder andere in de Formule Ford en de Japanse Formule 3000 te hebben gereden debuteerde hij in 1994 in de Formule 1.

The Rat, zoals zijn bijnaam was, trad in dienst bij team Simtek. Zijn optreden was echter van korte duur. Na twee grand prix’s te hebben gereden begon hij aan de kwalificatie van de grote prijs van San Marino, deze werd hem fataal.

Ratzenberger had voordat hij begon aan zijn kwalificatie een kleine beschadiging aan zijn voorvleugel, dit bleef echter onopgemerkt. Doordat hij vol gas door de Villeneuve bocht ging kreeg hij te weinig downforce en zijn wagen ramde rechtdoor de betonnen muur in. Hij brak hierdoor zijn nek. Een dag later zou Ayrton Senna op hetzelfde circuit om het leven komen. Ratzenberger werd 33 jaar oud.

Formule 1
Formule 1
Lionel Froissart

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button