Sport

Roger Williamson sterft tijdens Formule 1 race

Roger Williamson sterft tijdens Formule 1 race
Roger Williamson sterft tijdens Formule 1 race

29 juli 1973 – Tijdens de Formule 1 race van Zandvoort kreeg de wagen van Roger Williamson een lekke band waardoor hij crashte. Zijn auto kwam op de kop te liggen en vatte vlam. Williamson kon zelf onmogelijk uit de brandende wagen komen en stierf.

Roger Williamson werd geboren op 2 februari 1948 en begon met racen op 14-jarige leeftijd. In 1971 en 1972 won hij de Formule 3. In 1973 debuteerde hij bij het team van March in de Formule 1 tijdens het circuit van Groot-Brittannie. Ook in deze race crashte Williamson.

In zijn tweede race op Zandvoort crashte Williamson in de achtste ronde. Hij kreeg echter veel te laat hulp. Na een ronde stopte er een andere coureur, David Purley, die tevergeefs probeerde de wagen van Williamson om te draaien. Ook de baanofficials boden geen hulp. Purley pakte nog een brandblusser af van een baanofficial, maar ook dit mocht niet meer baten.

Het ongeluk bleef tijdens de race eigenlijk onopgemerkt omdat het leek alsof Williamson bij zijn eigen wagen stond. Vele toeschouwers die de crash gezien hadden wilden helpen maar werden tegengehouden door de politie met honden. Roger Williamson stierf uiteindelijk door verstikking, hij was 25 jaar oud.

Formule 1
Formule 1
Lionel Froissart

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button