Sport

Real Madrid pakt eerste Europacup

13 juni 1956 – Real Madrid versloeg het Franse Stade de Reims in de finale van de eerste Europacup ooit gespeeld met 4-3. De finale die gespeeld werd in Parijs werd door 38.000 toeschouwers bekeken.

De Europacup, die bedoeld was voor landskampioenen telde 16 deelnemers, waaronder PSV en AC Milan. Real Madrid versloeg Servette in de eerste ronde met 5-0 en 2-0, waarna ze Partizan Belgrado uitschakelden om vervolgens in de halve finale de Italiaanse kampioen AC Milan te verslaan.

Stade de Reims bereikte de finale door van Arhus, Budapesti Voros en Hibernan te winnen. PSV was al in de eerste ronde kansloos uitgeschakeld.

Binnen tien minuten stond Reims, dankzij doelpunten van Leblond en Templin met 2-0 voor, maar voor de rust hadden Di Stefano en Rial alweer gelijk gemaakt. Na rust kwam Real Madrid opnieuw op achterstand, maar doelpunten in de 67e en 79e minuut bezorgden Real Madrid de eerste Europacup.