Rallycoureur Henri Toivonen levend verbrand

Rallycoureur Henri Toivonen levend verbrand

Rallycoureur levend verbrand

1986 – De Finse rallycoureur Henri "Henkka" Toivonen en zijn navigator Sergio Crest stierven tijdens de race van Corsica nadat ze in een ravijn waren gereden. Toivonen werd 29 jaar oud.

Henri Toivonen werd geboren op 25 augustus 1956 in Jyväskylä, Finland en begon op jonge leeftijd met karten en niet veel later met circuitracen. Wegens veiligheidsredenen stapte hij in 1975 over op de rallysport.

Na een paar jaar kreeg hij in 1980 de kans om voor het Talbot-Team te rijden. In het eerste jaar wist hij zelfs de RAC Rally in Groot Brittannië te winnen en mocht daardoor ook in 1981 bij het team blijven.

Hierdoor kreeg hij in 1982 de kans om bij het Opel-Team te rijden. In 1984 ging hij voor Lancia rijden omdat Opel slecht beviel en hij zette een paar mooie resultaten neer.

Het seizoen van1985 was minder goed, de auto lag achter op de concurrentie en zijn teamgenoot Attilio Bettega kwam om tijdens de Tour de Corse. In 1986, tijdens de race van Corsica, vloog zijn auto in de 18e proef uit de bocht en reed in een ravijn. Een aantal bomen doorboorden de benzinetank waardoor er een enorme explosie ontstond. Toivonen en Crest verbrandden levend.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*