Sport

Philippe Thys wint Tour de France 1920

Philippe Thys wint Tour de France 1920
Philippe Thys wint Tour de France 1920

25 juli 1920 – De 14 editie van de Ronde van Frankrijk werd gewonnen door de Belgische Philippe Thys die de Tour ook al in 1913 en 1914 had gewonnen. Hij was oppermachtig en daardoor onverslaanbaar.

De Tour ging van start op 27 juni in Parijs en ook deze editie eindigde hij weer in Parijs. Er stonden 113 renners aan de start en er waren 15 etappes verdeeld over 5503 kilometer.

De Belgen waren oppermachtig tijdens de Tour de France 1920. Vvooral Thys was ijzersterk, hij pakte nadat hij de tweede etappe had gewonnen al de eerste plaats. Deze moest hij nog wel delen tot de zesde etappe.

De enige die een gevaar vormde voor Thys was de Belg Henri Pélissier, maar deze kreeg een tijdstraf en gaf hierna op. Hierdoor kon Philippe Thys eenvoudig de Tour op zijn naam schrijven. De eerste zeven plaatsen werden bezet door Belgen.

De achtste plaats was voor de titelverdediger, de Fransman Firmin Lambot, die als een held werd onthaald in Parijs, dit omdat hij natuurlijk de eerste Franse renner was die binnen kwam en omdat hij op de Col de Galibier was gevallen en zijn sleutelbeen had gebroken.

Het was voor Philippe Thys na zijn overwinningen in 1913 en 1914 de derde eindoverwinning in de Tour de France.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button