Sport

Ottavio Bottecchia wint Tour de France 1924

Ottavio Bottecchia wint Tour de France 1924
Ottavio Bottecchia wint Tour de France 1924

20 juli 1924 – De Italiaanse renner Ottavio Bottecchia won 18e editie van de Ronde van Frankrijk met enorme klasse, vanaf de eerste etappe tot en met de laatste etappe reed hij in het geel.

De Tour de France ging op 22 juni van start in Parijs en eindigde ook weer in Parijs. Er stonden 157 renners aan de start die allemaal 15 etappes stonden te wachten verdeeld over 5488 kilometer.

De eigenlijke favoriet was de winnaar van het jaar ervoor, de Franse renner Henri Pélissier. Maar direct na de eerste etappe werd duidelijk dat zijn ploeggenoot Ottavio Bottecchia veel sterker was. Ottavio Bottecchia won de eerste etappe. In totaal won hij vier etappes.

Henri Pélissier stapte na de derde etappe af omdat hij een tijdstraf had gekregen. Vele zeiden dat hij was afgestapt om geen knecht van Ottavio Bottecchia te hoeven worden.

Ottavio Bottecchia won ook de beide Pyreneeënritten en reed de hele Tour de France van 1924 in het geel. Er waren slechts twee renners die dit ook ooit eerder hadden gepresteerd, Maurice Garin tijdens de Tour de France 1903 en Philippe Thys in de Tour de France 1914.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button