Sport

Nicolas Frantz wint Tour de France 1927

Nicolas Frantz wint Tour de France 1927
Nicolas Frantz wint Tour de France 1927

17 juli 1927 – De Luxemburger Nicolas Frantz won mede de Tour de France omdat zijn grootste concurrent Michele Gordini tijdens een spectaculaire ontsnapping materiaalpech kreeg.

De 21e editie van de Ronde van Frankrijk begon op 19 juni in Parijs en eindigde ook weer in de hoofdstad van Frankrijk. Er stonden 38 renners verdeeld over 7 ploegen en 104 individuele renners aan de start van de Tour.

Er stonden aanzienlijk meer etappes ingepland dan de jaren ervoor. Dit deden ze om de Tour zo spannend mogelijk te houden aangezien het normaal altijd in de Pyreneeën werd beslist. In totaal waren er 24 etappes met een totale lengte van 5398 kilometer.

De grootste concurrent van Nicolas Frantz, Michele Gordini wist tijdens de eerste bergetappe in het geheim te ontsnappen. Nadat dit werd opgemerkt door het peloton had hij al meer dan één uur voorsprong. Normaal gesproken zou hij hierdoor zeker de Tour de France van 1927 hadden gewonnen, maar hij kreeg materiaalpech en werd vervolgens ingehaald.

Nicolas Frantz won uiteindelijk de etappe en kwam in het geel te rijden. Hij behield de gele trui tot aan het einde. Er kwamen maar 39 van 142 renners over de eindstreep.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button