Navratilova wint negende Wimbledontitel

Navratilova wint negende Wimbledontitel

Navratilova wint negende Wimbledontitel

1990 – won voor de negende keer het vrouwen enkel op . In de finale werd haar Amerikaanse landgenote Zina Garrison met 6-4 6-1 verslagen.

Martina Navratilova won voor het eerst Wimbledon in 1978. Ook in 1979 wist ze Wimbledon te winnen. De twee jaar erop lukte het niet om het belangrijkste tennistoernooi te winnen, maar tussen 1982 en 1987 pakte ze zes keer achter elkaar de schaal.

Wimbledon werd in 1990 voor de 97ste keer voor vrouwen georganiseerd. Er deden 128 speelsters mee aan het hoofdtoernooi. De als tweede geplaatste Amerikaanse Navratilova won onder meer van Wiesner en Gabriela Sabatini. Haar grootste concurrent Steffi Graf werd in de halve finale uitgeschakeld door de als vijfde geplaatste Garrison.

De finale was eentonig. Martina Navratilova verloor tot de finale van Wimbledon 1990 geen enkele set en deed dit ook niet in de finale. Met haar negende Wimbledontitel veroverde ze het record uit 1938 van Helen Wills.

Naast haar negen overwinningen in het vrouwen enkel, won Navratilova ook zeven maal de dubbel en eenmaal gemengd dubbel. Na haar overwinning op Wimbledon in 1990 wist ze het gemengd dubbel nog driemaal te winnen.

Documentaire over Wimbledon met officiële films vanaf 1968 en perfecte beelden van de BBC.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*