Monica Seles neergestoken tijdens wedstrijd

Monica Seles neergestoken tijdens wedstrijd

neergestoken tijdens wedstrijd

– Tijdens een kwartfinalewedstrijd werd Seles in de rustpauze met een mes in haar schouder gestoken door een fan van Steffi Graf. Hij kon het niet verkroppen dat Seles de nummer 1 zou blijven.

Monica Seles, een Amerikaanse tennister van Hongaarse afkomst, maakte al haar debuut toen ze veertien jaar oud was, waarna ze op haar vijftiende de 88e plaats op de wereldranglijst innam.

Minder dan een jaar na haar debuut bereikte ze de halve finale van Roland Garros, waar ze maar nipt van Steffi Graf verloor. Slechts twee jaar later nam het talent de koppositie op de wereldranglijst over van Graf.

Een 38-jarige Duitse fan van Graf, Günther Parche, kon het niet verkroppen dat twee jaar later Seles nog steeds de ranglijst aanvoerde en het zag er ook niet uit dat ze haar nummer 1 positie zou verliezen. Tijdens de pauze, voor het oog van duizenden kijkers, stak hij Seles in haar schouder.

Door het revalidatieproces van Seles wist Graf weer de nummer 1 positie te verkrijgen. Pas in 1995 keerde Seles succesvol terug op de baan.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*