Sport

Miguel Indurain wint Tour de France 1993

Miguel Indurain wint Tour de France 1993
Miguel Indurain wint Tour de France 1993

25 juli 1993 – De Spaanse toprenner Miguel Indurain wist voor de derde achtereenvolgende keer de Ronde van Frankrijk op zijn naam te schrijven. Indurain bleef Rominger maar liefst vijf minuten voor.

De 80e editie van de Tour de France startte op 3 juli in Le Puy-du-Fou en eindigde in Parijs. Er stonden 180 renners die waren verdeeld over 20 ploegen. De renners moesten 20 etappes afleggen met een totale lengte van 3714 kilometer.

De Tour de France van 1993 zou een tweestrijd worden tussen Indurain en Rominger. Indurain won de proloog met 14 seconden voorsprong op Rominger en liet daarmee zien opnieuw voor de winst te willen gaan. In de eerste ritten waren het de sprinters die veel aan bod kwamen en verschillende renners mochten de de gele trui aantrekken.

De eerste individuele tijdrit won Indurain met meer dan twee minuten voorsprong op de nummer twee. In de eerste Alpenrit liet Rominger zien dat hij nog fit was en reed weg. Miguel Indurain kon goed volgen en ook de tweede Alpenrit leverde geen problemen op voor Indurain.

Op de top van Tourmalet en Aubisque had Rominger meer dan 50 seconden voorsprong op Indurain, die hem in de afdaling weer terughaalde en hiermee de Tour besliste. Indurain was wederom de beste en won voor de derde keer op rij de Tour de France.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button